2018. 02. 11. - 11:31

Vashiány a terhesség alatt

Vashiány a terhesség alatt
Kiemelkedően fontos a kilenc hónap alatt a megfelelő táplálkozás, hiszen az nagyban hozzájárul a magzat fejlődéséhez. Gond akkor van, ha valamiből kevés van a szervezetben.

 

Sajnos a vashiány egyre több kismamát érint. A vas nélkülözhetetlen a szervezet számára, hiszen szükséges a vérképzéshez. A várandósság során pedig 30 mg a napi szükséges bevitel, amelyet már az ötödik héttől kezdve lehet szedni. Amennyiben a kismama vérszegény lesz, az a picinek is árthat, így a szülést követően előfordulhat, hogy nála is jelentkezik a vashiány. 
 
Vashiány a terhesség alatt
 
Érdemes rengeteg olyan ételt fogyasztani, amelyek tele vannak vassal. Ilyen például a tojássárgája, a máj, a spenót, az asztalt gyümölcsök, a vörös húsok, de a dió és a mák is. 
A vashiány tünetei hamar jelentkeznek, hiszen olyankor a kismama sápadt, fáradtabb, sokat szédül és a feje is fáj. Súlyosabb esetekben pedig heves szívdobigás érzés, de akár ájulás is előfordulhat és még a fertőzések is gyakrabban előfordulnak. 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.