2018. 07. 13. - 19:44

Védeni kell a baba bőrét a melegben

Védeni kell a baba bőrét a melegben
Az egészen kicsiket is megviselhet a nyári hőség, nemcsak a szervezetüket, de akár a bőrüket is. Éppen ezért kiemelten fontos a megfelelő gondoskodás. 
A túlságosan nagy meleg árthat a baba bőrének csakúgy, mint a nagy hideg is. A tikkasztó hőségben nemcsak kiszáradhatnak, hanem le is éghetnek. Ilyenkor érdemes elkerülni a tűző napsütést és például a késő délutáni vagy az esti órákban elvinni a babát sétálni a friss levegőre. Akár még este kilenc órakor is lehet. Azoknak a babáknak, akik szopiznak nem kell ilyenkor sem víz, elég a tej, de azt viszont gyakrabban kell fogyasztani. A tápszeres gyerkőcök esetében pedig minél több víz javasolt. 
 
Védeni kell a baba bőrét a melegben
Védeni kell a baba bőrét a melegben
 
Lehet finom limonádékat és gyümölcsleveket is adni, de fontos, hogy azok ne tartalmazzanak cukrot, hiszen a melegben az sem tesz jót. Ha már első alkalommal így adják a babának, akkor hamar megszokja és nem fogja neki hiányozni a cukor. 
 
Összességében a legjobb ital a kicsik számára nyáron a víz, a levesek, a tea, de például a paradicsomlé is kiváló.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.