2023. 10. 11. - 09:44

5G-technológiai innováció indul hazánkban

5G-technológiai innováció indul hazánkban

Igazi jövő-technológiai fejlesztés indul Magyarországon 2 nagyvállalat összefogásának köszönhetően. 

Az 5G hálózatok jelentős sebesség növekedést és megbízhatóságot tudnak hozni az adatkapcsolatok terén a jövőben, ezért Magyarországnak is kiemelten oda kell figyelni az ehhez kapcsolódó fejlesztésekre.
 
Az 5G alapú technológiák lehetővé teszik a gyorsabb és precízebb adatátvitelt, ami kiemelten fontos az olyan iparágakban, mint az autóipar, mivel hatalmas mennyiségű adatot kell kezelni és megosztani a járművek, valamint a vállalatok között. 
 
bosch_torzs
Újabb közös innovációt indít a Bosch és a Vodafone
 
Az ilyesfajta beruházások versenyképesebbé tehetik az adott államot a globális piacon, mivel elősegítik a termelékenység növelését és a legmodernebb üzleti modellek kialakítását. Mindezek mellett ezek a projektek rengeteg új munkahelyet képesek teremteni, közbe pedig támogatják a digitális gazdaság fejlődését is. 
 
Magyarországon most éppen a Bosch és a Vodafone indít közösen 5G-alapú autóipari beruházást októberben. A programmal a járműfejlesztés és a vezetéstámogató szoftverek területén vizsgálják meg teljes körűen az 5G-hálózatot.
 
A csúcstechnológiás hálózatot a Vodafone biztosítja a Bosch számára, a Bosch pedig a budapesti innovációs központjában több mint fél évig teszteli és vizsgálja majd az eredményeket.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.