2023. 11. 02. - 10:00

A jövő közlekedési hálózatai, mesterséges intelligenciával

A jövő közlekedési hálózatai, mesterséges intelligenciával

Második alkalommal rendezték meg Budapesten azt a konferenciát, amelyen a kognitív mobilitás tudományterülettel ismerkedhettek a jelenlevők.

Új tudományterületnek számít a kognitív mobilitás, amely a jövő járműveit, közlekedési hálózatait, a mesterséges intelligenciát kutatja. A magyar fővárosban másodjára rendezték meg a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon az ezen témákkal foglalkozó nemzetközi konferenciát – írta a digitrendi.hu.
 
Az eseményen az innovációkkal kapcsolatos témák kérdéseire kaphattak választ a jelenlevők. Az előadásokon olyan gondok kerültek terítékre, mint a jövő autópályáin kezelendő forgalmi dugók, a vizuális szmog sofőrökre gyakorolt hatása vagy éppen a parkolóhely-foglalási szolgáltatás fejlesztése vezetési magatartás szerint.
 
A rendezvényen élőben mutatkozott be a Bosch, a Műegyetem (BME) és a Mould Tech Systems Kft. közösen megvalósított eTipo projektjének második generációs tesztjárműve is – írta meg a digitrendi.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.