2023. 09. 13. - 10:22

A kapcsolatokban is fontos a digitális idő

A kapcsolatokban is fontos a digitális idő

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint a digitalizáció a családi kapcsolatokban is rendkívül fontos szerepet játszik.

A családi kapcsolatokban nem csak a személyes jelenlét számít, hanem a digitális közös idő is nagyon fontos, ezt pedig jelentősen javíthatják a digitalizációs fejlesztések. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézetének vezetője, Nyakas Levente a napokban beszélt ennek fontosságáról.
 
Az intézetvezető rámutatott arra is, hogy a szülőknek alapvetően ismerniük kell azt, hogy milyen tartalmak érik gyermekeiket a média felületein, és ezeket közösen kell értelmezniük, majd átbeszélniük.
 
A digitális innovációk olyan gyorsasággal hatnak a mindennapi életünk szinte összes területére, hogy szinte már elképzelhetetlen lenne a modern világ nélküle. A digitális technológiák és az internet térnyerésének hatásai számtalan területen érezhetőek, de talán az egyik legfontosabb közülük az emberi kapcsolatok terén mutatkozó átalakulás. 
kapcsolatok_Torzs
A digitalizáció alapvetően segít megtartani és elmélyíteni a barátságokat, valamint a családi kapcsolatokat, miközben megszünteti az idő- és távolság korlátait
 
A digitális technológiák lehetővé teszik, hogy az emberek egymással bármikor és bárhol kommunikálhassanak. Az online chat, a videóhívások, az e-mailek és a közösségi média platformok révén az emberek könnyedén tarthatják a kapcsolatot azokkal is, akik messze élnek tőlük.
 
Mindezek mellett, az interneten könnyen megtalálhatjuk azokat az embereket, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek és csatlakozhatunk online közösségekhez vagy csoportokhoz is. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy új barátokat szerezzenek és mélyebb kapcsolatokat alakítsanak ki olyanokkal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint ők.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.