2023. 10. 30. - 11:34

Autóipari nagyberuházás indul

Autóipari nagyberuházás indul

Közel 20 milliárd forintos autóipari és technológiai fejlesztés veszi kezdetét Magyarországon. 

A Stellantis nevezetű vállalat óriási beruházást kezdeményezett Magyarországon. A vállalat pont 2022-ben vásárolt fel egy magyar startup céget, az aiMotive Informatikai Kf.-t, amely az önvezető technológia terén tevékenykedik.
 
A most kezdődő beruházás értéke mintegy 20 milliárd forint és a magyar kormány is kiemelten támogatja, mivel további 5 milliárd forintot biztosítanak a projekthez, hogy az minél több munkaerőt teremtsen Magyarországon. 
 
autoipar_torzs
Magyarország egyre fontosabb autóipari fejlesztő központ
 
Az elmúlt időszakban hazánk kiváló helyszínné vált az autóipar számára, különösen az önvezető technológia és a villamosítás terén. A Stellantis döntése még inkább megerősíti Magyarország pozícióját az autóiparban.
 
A Stellantis egyébként 14 autómárkát fog össze és Magyarország most az önvezető technológia, valamint a zöld technológiák központjává válik a vállalaton belüli gyártások során. 
 
A nagyvállalat által felvásárolt aiMotive Informatikai Kft-t 2015-ben néhány magyar fiatal alapította, ám a felvásárlása után a cég magyar vezetése ugyanúgy megmaradt.
 
A vállalat jelenleg is számos fejlesztésen dolgozik párhuzamosan és terveik szerint 2026-ra az aiMotive technológiái 100 százalékban bekerülnek a Stellantis 14 márkájának autó modelljeibe.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.