2023. 10. 12. - 09:50

Automatizált ütközéskerülő rendszer lett a győztes a Bosch innovációs versenyén

Automatizált ütközéskerülő rendszer lett a győztes a Bosch innovációs versenyén

Zömében középiskolás, egyetemista fiatalok vettek részt azon a megmérettetésen, amelyet a Bosch vállalat szervezett a budapesti Gamerlandben, együttműködve a CraftHubbal. A győztes egy automatizált ütközéskerülő rendszert tervezett.

Közösen szervezett ún. hackathon megmérettetést a Bosch és a CraftHub Budapesten, a Gamerlandben. A Code #LikeABosch ötletversenyen 22 év volt az átlagéletkor – írta a newtechnology.hu.
 
Összesen 110 csapat vett részt az eseményen, akik hardveres és szoftveres kihívásokra hoztak megoldásokat. A győztes egy automatizált ütközéskerülő rendszert hozott létre, ami az ALSET csapat alkotása.  Egy biztonsági rendszerről van szó, amely algoritmusok segítségével monitorozza a jármű környezetét, illetve felméri az esetleges kockázatokat.
 
Közösen szervezett ún. hackathon megmérettetést a Bosch és a CraftHub Budapesten
Közösen szervezett ún. hackathon megmérettetést a Bosch és a CraftHub Budapesten
 
Azonosítja a különböző akadályokat a sebesség és a röppálya alapján, de meghatározza az optimális megoldást is az ütközés elkerülésére vagy mérséklésére – tudatta a newtechnology.hu.
 
A versenyen az egyes kihívásokat megnyerők 3 ezer eurót nyertek, a győztes csapat pedig 5000 euróval lett gazdagabb.
 
Fotó: Facebook.com/CraftHub.Hackathons
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.