2024. 02. 08. - 08:40

Autonóm robotverseny érkezik Budapestre

Autonóm robotverseny érkezik Budapestre

A budapesti Műegyetemen kerül sor február 10-én a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar autonóm robotversenyére, a RobonAUT döntőre.

Komoly izgalmakra lehet számítani: február 10-én rendezik meg a Műegyetem Q épületének alulájában a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) autonóm robotversenyét, a RobonAUT döntőt, amely sajtónyilvános lesz – tudatta a hellosajto.hu.
 
A mérnökhallgatók megmérettetését immár 15. alkalommal tartják meg, ez a kar féléves tantárgyának utolsó fejezete, melynek során a hallgatói csapatok által megtervezett és megépített robotautók mutatják meg tudásukat különféle versenyszámokban.
 
Autonóm robotverseny érkezik Budapestre
Autonóm robotverseny érkezik Budapestre
 
Ezt a tantárgyat főként villamosmérnok, mérnökinformatikus és mechatronokai mérnökök választják – írta a hellosajto.hu.
 
A félév alatt önállóan működő versenyautó robotot készítenek, meghatározott alkatrészek, eszközök használatával és bizonyos szempontok mentén.  Hogy miként halad a fejlesztés, arról a fél esztendő alatt többször is beszámolnak, s a kvalifikációs körök során megfelelt hallgatók kapják meg a jogot ahhoz, hogy a versenyen starthoz álljanak – tudatta a hellosajto.hu.
 
Fotó: Facebook.com/robonautbme
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.