2023. 11. 22. - 10:31

Csúcstechnológiás egyetemi fejlesztések zajlanak

Csúcstechnológiás egyetemi fejlesztések zajlanak

Magyarországon egyre több felsőoktatási intézményben van jelen a csúcstechnológia, a robotika és a mesterséges intelligencia. 

Belföldön a felsőoktatási intézmények a klasszikus szerepüktől egy picit ellépve egyre inkább nyitnak a modern fejlesztések és a csúcstechnológiák felé, mivel a magyar kormány és az oktatásügy is kiemelten támogatják ezeket az innovációkat. 
 
Az olyan innovatív területek, mint a mesterséges intelligencia, a robotika, az automatizációk, a 3D modellezés és nem utolsó sorban a szenzor fejlesztés jelentősége a jelenben és a jövőben is kiemelkedő, az egyetemeknek pedig komoly jelentőségük van abban, hogy megfelelő hangsúlyt fektessenek ezekre a területekre az oktatás szempontjából. 
 
high_tech_torz
Megjelenik a high-tech az egyetemeken
 
A csúcstechnológiai területeken a tudás óriási előny a munkaerőpiacon és ezeknek a fejlesztéseknek az a célja, hogy ezen területek oktatását erősítsék. Az ilyesfajta beruházásokkal a felsőoktatás a gazdaság egyik motorja lehet a jövőben. 
 
Magyarországon éppen most adták át az Óbudai Egyetem mechatronikai tudományos laborjához kapcsolódó fejlesztési munkálatok első szakaszát. A projekt által a legmodernebb jelzővel is illethető high-tech laborok épülnek Székesfehérváron, majd később Zsámbékon és Kaposváron.
 
Az Óbudai Egyetem kormányzati támogatásokkal hozza létre az innovációs parkokat.
 
Forrás: OE, MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.