2023. 12. 08. - 09:35

Digitálisan folyamatosan fejlesztik a szakképzést

Digitálisan folyamatosan fejlesztik a szakképzést

Alapvető elvárás napjainkban, hogy a digitális eszközöket ismerjék és használják az emberek. A készségeket, kompetenciák fejlesztésében a képzési rendszer is partner.

Manapság alapvető elvárás ismerni és használni a digitális eszközöket. Mást várnak el a munkavállalóktól, mint korábban, fontosak a készségek, a kompetenciák, így ezeket a képzési rendszereknek is fontos követniük.
 
A tananyagok digitalizációjáról és a képzési rendszerek fejlesztéséről Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán – írta a szakmatszerzek.hu.
 
Digitálisan folyamatosan fejlesztik a szakképzést
Digitálisan folyamatosan fejlesztik a szakképzést
 
A Szakképzés 4.0 Stratégia magába foglalja, hogy ma már nem készítenek tankönyveket a szakképzésben, csupán digitális anyagokat, melyeket a KRÉTA rendszeren keresztül ingyen elérhetőek lesznek minden szakképző intézmény és szakma számára.
 
Az államtitkár kiemelte, hogy egy 2 éves fejlesztés zárult le, melynek köszönhetően immár 700 digitális tananyag érhető el a KRÉTA-ban a diákoknak, akik szakképzésben tanulnak. Közülük 200 közismeretekhez kötődik, kb. 500 pedig szakmai ismeretekhez.
 
Mostanra a matematika és történelem tananyagot is elérik a tanulók, ami az érettségire készülőknek is nagyon hasznos – tudatta a szakmatszerzek.hu.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.