2023. 11. 09. - 09:21

Egészségügyi innováció Hódmezővásárhelyen

Egészségügyi innováció Hódmezővásárhelyen

Modern és csúcstechnológiás berendezések érkeztek a hódmezővásárhelyi kórházba.

Az egészségügy területén folyamatosan fejlődnek az elérhető eszközök, ezek pedig nagyban segítik az orvosokat a pontos diagnózisok felállításában és a betegek gyorsabb gyógyításában.
 
Jelenleg az egyik legkiemelkedőbb fejlesztés, amely egyre hatékonyabbá teszi az orvostudományt, az az MR készülékek csúcstechnológiája. Ezek az ultramodern készülékek nem csupán a pontosabb diagnózisok elérését teszik lehetővé, hanem hozzájárulnak egy egész ország egészségügyi rendszerének a fejlesztéséhez is. 
 
mr_hodmezo_Torzs
Újabb kórház bővült csúcstechnológiás berendezéssel
 
Magyarországon most éppen a hódmezővásárhelyi kórházba érkeztek ilyen korszerű MR-készülékek. Az innováció a magyar-román határmenti program egyik részeként valósulhatott meg, méghozzá Európai Uniós támogatással.
 
A Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ számára ez a fejlesztés egy igazi mérföldkő, mivel Csongrád-Csanád vármegyében eddig kizárólag csak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egészségügyi intézményében volt olyan elérhető MR-készülék, amely a közegészségügyet szolgálta. 
 
A jövőben ezek a berendezések nem csupán a betegségek pontos diagnózisában fognak nélkülözhetetlen szerepet játszani, hanem a megelőzések és a szűrések alatt is. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.