2024. 03. 18. - 11:58

Érkezik a robotvezérelt gyártás Magyarországra

Érkezik a robotvezérelt gyártás Magyarországra

Egyre több hazai vállalat lép annak irányába, hogy bevezessék az automatizált és robotvezérelt gyártási folyamatokat. 

A manapság tapasztalható technológiai forradalom és az ipari fejlődés folyamatosan új kihívásokat, valamint lehetőségeket hoz magával a magyar cégek számára. A legújabb trend, ami egyre nagyobb figyelmet kap a magyar gyártó cégek körében, az a robotvezérelt automatizált gyártás.
 
Ez a rendkívül új és innovatív technológia nemcsak a legnagyobb multinacionális vállalatok számára elérhető 2024-ben, hanem akár a kisebb és közepes méretű magyar gyártók számára is megnyithatja az utat a komolyabb versenyképesség és a hatékonyság felé.
 
robot_Gyartas_torzs
Egyre közelebb Magyarország az ultramodern gyártáshoz
 
A robotvezérelt automatizált gyártás egyébként olyan folyamatok sokaságát takarja, amelyekben a robotok és egyéb automatizált rendszerek végzik a termelési feladatokat, sokszor emberi beavatkozás nélkül vagy legalábbis minimális emberi beavatkozással.
 
Ezek az említett ultramodern rendszerek képesek precízen és hatékonyan elvégezni a feladatokat, minimalizálva a hibalehetőségeket és növelve a vállalatok termelékenységet.
 
Magyarországon most éppen a miskolci székhelyű M-Plus Central Europe Kft. hajtott végre egy közel negyed milliárd forintos beruházást, amelynek eredményeképp olyan fejlesztéseket kezdeményeztek, amelyekkel elindulhatnak a robotvezérelt és automatizált gyártási folyamatok bevezetésében. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.