2024. 02. 15. - 09:20

Ezernél is több robotsebészeti műtét zajlott le hazánkban

Ezernél is több robotsebészeti műtét zajlott le hazánkban

Komoly eredmény: mára több mint ezer robottal végzett operáció zajlott le Magyarországon az Országos Onkológiai Intézetben.

Mérdföldkövet tudhat maga mögött az Országos Onkológiai Intézet, amely mostanra több mint 1000 robotsebészeti műtétet végzett el hazánkban – ez pedig a magyar onkológia szempontjából is komoly előrelépésnek számít – írta meg az egeszsegkalauz.hu.
 
Az intézetben, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2021-ben helyeztek üzembe két daVinci X sebészeti robotot európai uniós támogatáson keresztül. Az Országos Onkológiai Intézet ezt követően 2023-ban is kapott egy újabb Da Vinci-t.
Így, hála az eszközfejlesztésnek, 2024 februárjára már több mint ezer beteget tudtak megműteni robotsegítséggel – írta az egeszsegkalauz.hu.
 
Ezernél is több robotsebészeti műtét zajlott le hazánkban
Ezernél is több robotsebészeti műtét zajlott le hazánkban
 
Az intézetben robotsebészeti képzés is folyik, mivel a robottal dolgozó sebészek közül Tenke Péter központvezető főorvos szerzett elsőként oktatói képesítést, urológiai szakterületen, majd pedig Novák Zoltán főorvos nőgyógyászati területen.
 
Az Országos Onkológiai Intézet a jövőben a fej-nyaki daganasebészetet fejlesztené és biztosítaná a robotsebészeti képzést hazánkban mindegyik sebészeti szakma számára.
 
Céljuk a legkorszerűbb technológiákkal, tudományos eredmányeket használva biztosítani a legmagasabb színvonalú ellátást a pácienseknek– tudatta az egeszsegkalauz.hu.
 
Fotó: Facebook/kasler.miklos.hivatalos
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.