2023. 10. 04. - 10:45

Ezüstérmesek lettek a magyarok a Robotika Világversenyen

Ezüstérmesek lettek a magyarok a Robotika Világversenyen

Ezüstérmes lett az úszó laboratórium és a mobil kuka a Robotika Világversenyen, amelyek a magyar RoboBinLap csapat alkotásai.

Dániában rendezték meg a World Robot Olympiad (WRO) Friendship Invitational Tournament versenyt szeptember 21-e és 24-e között. Az Odense-ben megtartott eseményen 39 országból több mint 1200 versenyző vett részt – tudatta a magyarhirlap.hu.
 
A magyar RoboBinLab csapat a Future Innovators Elementary, vagyis A jövő innovátorai kategóriában második helyezést ért el, 163 ponttal, s csak fél ponttal maradt le az aranyérmes, Hongkongból érkezett kínai csapattól.
 
Ezüstérmesek lettek a magyarok a Robotika Világversenyen
Ezüstérmesek lettek a magyarok a Robotika Világversenyen
 
A magyar csoport tagja a 7 esztendős Ivánka Lizanna és a 12 éves Ivánka Laura, akik egy, mesterséges intelligenciát is alkalmazó robotikai projekttel szerezték meg az ezüstérmet, környezetvédelmi problémákat a középpontba állítva – írta meg a magyarhirlap.hu.
 
Fejlesztettek egy úszó laboratórium robotot, amely a vízben levő szennyeződéseket azonosítja, s emellett építettek egy működőképes mozgó kukát.
 
A gyermekek 1 éve foglalkoznak ezekkel az innovációkkal, Majoros József felkészítő tanár irányításával. Robotikai műhelyük a British International School Budapest és a budapesti Eötvös József Gimnáziumban található – írta a magyarhirlap.hu.
 
Fotó: Facebook.com/britishinternationalschoolbudapest
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.