2023. 10. 09. - 09:20

Fókuszban a mesterséges intelligencia Pécsen

Fókuszban a mesterséges intelligencia Pécsen

Pécsen egy olyan eseményt rendeznek október közepén, amely a mesterséges intelligenciát, a robotikát, a művészeteket és a tudományágakat köti össze.

A művészetek, a tudomány, valamint a mesterséges intelligencia közötti kapcsolat az elmúlt időszakban egyre jelentősebb mértékben fejlődik. Az egyik legfontosabb összekapcsolási pont ezen területek között az a mesterséges intelligencia nagymértékű segítségnyújtása az alkotási munkálatokban, illetve az új ötletek kitalálásában. 
 
A mesterséges intelligencia algoritmusok képesek rendkívül gyorsan és precízen elemezni a művészeti adatokat, segítve ezzel a művészeket és az alkotókat az inspirációban. Példának okaként a mesterséges intelligencia alapú képfelismerő algoritmusok segítségével képesek azonosítani a legmodernebb stílusokat, mintákat és motívumokat a művészet iparágában, ami segíthet a művészeknek tovább fejlődni. 
 
pecs_torzs
Egyre több vidéki nagyvárosban ismerik meg a jövő-technológiákat
 
Pécsen most egy olyan eseménysorozatot rendeznek majd október 10-től október 19-ig, amely főleg a mesterséges intelligenciáról, a tudományágakról, illetve a műszetekeről szól. Az eseményt Art&Science néven indítja el a Pécsi Tudományegyetem.
 
A több napos rendezvényen workshopok, kerekasztal beszélgetések, digitális előadások, illetve robotikai bemutatókkal várják a baranyai vármegyei székhelyre az érdeklődőket és a látogatókat. 
 
Az esemény egy kiváló lehetőség arra, hogy a lakosság megismerje a digitális technológiákban, a mesterséges intelligenciában, illetve a robotikában rejlő óriási lehetőségeket a jövőre nézve.
 
Forrás: MTI, PTE
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.