2024. 02. 12. - 11:13

Folyamatos az 5G terjedése Magyarországon

Folyamatos az 5G terjedése Magyarországon

Hónapról-hónapra újabb telekommunikációs innovációk történnek hazánkban.

Az 5G technológia felfutása világszerte új lendületet ad a gazdasági versenyképességnek és Magyarország sem maradhat ki ebből a projektből. Az új generációs mobilhálózatok kínálta lehetőségek olyan előnyöket rejtenek Magyarország számára, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak az ország gazdasági növekedéséhez és innovációs képességeinek javításához.
 
Az 5G technológia az egyik legígéretesebb eszköz jelenleg a digitális gazdaság kiépítésében. Gyorsabb adatátvitellel, alacsonyabb késleltetéssel és jóval nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a 4G.
 
Ezek a jellemzők olyan beruházások széles körét teszik lehetővé hazánkban, amelyek új üzleti modellek kialakítását és a jelenlegi ipari folyamatok optimalizálását teszik lehetővé. Az egyik legjelentősebb terület, ahol az 5G képes nagyon komoly előnyöket biztosítani belföldön, az az ipar 4.0, illetve az okos gyárak fejlesztése.
 
5g_torzs
Egyre több helyen elérhető az 5G, ez pedig jót tesz a gazdaságnak
 
A gyors és stabil internetkapcsolat lehetővé teszi az ipari folyamatok egyre nagyobb fokú automatizálását, a gépek közötti kommunikációt és az adatok valós idejű elemzését. Ezáltal javulhat az üzemek hatékonysága, csökkenhetnek a termelési költségek és nőhet az ipar versenyképessége.
 
Mivel ma a digitális gazdaság képviseli Magyarországon a GDP több mint negyedét, így a folytonos kutatás-fejlesztési projekt nem áll le. Magyarországon a közeljövőben is extra erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minél több helyen elérhetővé váljon az 5G. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.