2024. 06. 13. - 15:01

Folytatódnak a robot fejlesztések az egészségügyben

Folytatódnak a robot fejlesztések az egészségügyben

Két magyar egyetem kap fél-fél milliárd forint támogatást, hogy minél korszerűbb robot technológiai fejlesztéseket hajtsanak végre.

A mai korban a technológiai innovációk nem csupán az ipart és a mindennapi életet formálják át, hanem az egészségügy területén is jelentős változásokat hoznak, jellemzően pozitív irányba.
 
Magyarországon a robotasszisztált rehabilitációs laboratóriumok kialakítása egyre inkább előtérbe kerül, mivel számos előnyt kínál mind a páciensek, mind az egészségügyi rendszer számára.
 
robot_labor_torzs
A kormány is támogatja az egészségügyi robot innovációt
 
A robot asszisztált rehabilitáció olyan technológiai megoldásokat alkalmaz, amelyek segítik a sérült vagy beteg páciensek sokkal gyorsabb és hatékonyabb felépülését. Az ilyen megoldást alkalmazó laborok korábban soha nem látott előnyöket szolgáltatnak a magyar egészségügyben. 
 
A robotok és a hozzájuk kapcsolódó intelligens rendszerek pontosabb mozgásanalízist és személyre szabott terápiákat kínálnak. Magyarországon a következő hónapokban a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem kezd rehabilitációs eszközpark fejlesztésbe, hiszen összesen 1 milliárd forintos támogatást kaptak erre.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.