2023. 09. 11. - 12:31

Forradalmasítja az életünket a mesterséges intelligencia

Forradalmasítja az életünket a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia az utóbbi években hatalmas előrelépéseket tudott tenni, és már számos területen napi szinten alkalmazzák.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása jelentősen hozzájárulhat a globális növekedéshez és óriási pozitív változásokat hozhat az életünkbe. 
 
A miniszter az AI SUmmit 2023 konferencián tartott egy előadást, ahol kiemelte, hogy a mesterséges intelligenciát minél több iparágban be kell vetni, mivel hatalmas előnyöket hordoz magában. A szakember szerint világszinten évi 1,4 százalékponttal járul hozzá a növekedéshez a jövő technológia, ez pedig jelentős.
mi_forr_torzs
Elképesztő előnyöket nyújt az üzleti életben a mesterséges intelligencia
 
A mesterséges intelligenciát 2023-ban már napi szinten alkalmazzák az iparban, a gyárakban, a távközlésben, a telekommunikációban, a mezőgazdaságban és az energetikában. 
 
A tárcavezető a mesterséges intelligencia előadásában kiemelte, hogy minél korábban meg kell teremteni Magyarországon azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a mesterséges intelligenciát napi szinten kutassuk, fejlesszük és alkalmazzuk.
 
Mivel jelenleg a belföldi mutatókat fejleszteni kell ennek irányában, így a kormány a jövőben egyre több olyan versenyképességi projektet indít, amely arra ösztönzi majd a vállalkozásokat, hogy a digitális térben is jelenjenek meg és indítsanak innovációkat.
Nagy Márton arról is beszélt, hogy hazánkban az internetes infrastruktúra rendkívül fejlett, ez pedig nagyon jó alapot ad a csúcstechnológiás fejlesztésekhez.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.