2024. 04. 03. - 11:52

Gyógyszerkutatási innováció hazánkban

Gyógyszerkutatási innováció hazánkban

Automatizált eszközöket fejlesztettek ki Magyarországon a gyógyszerkutatáshoz kapcsolódóan. 

Az automatizált berendezések kifejlesztése nem csupán a gyártási folyamatok hatékonyságát növeli, hanem a gyógyszeripart is forradalmasítja. Magyarországon most pont egy ilyen irányú fejlesztést hajtott végre egy vállalat. 
 
Az automatizált berendezések alkalmazása a gyógyszerkutatás folyamataiban nemcsak időt és pénzt takarít meg, hanem pontosabb és megbízhatóbb eredményeket is biztosít a szakemberek számára.
 
 
gyogyszerkutatas_torzs
Újra nagyot alkottak a magyar szakemberek
 
Továbbá, az automatizált laboratóriumi rendszerek, mint például a robotizált mintakezelő eszközök és a csúcstechnológiával készült elemző programok lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű minták ultragyors és hatékony elemzését.
 
Ennek eredményeképp a kutatók több adatot gyűjthetnek, méghozzá rövidebb idő alatt, ez pedig felgyorsíthatja az új gyógyszerek kifejlesztését. 
 
Hazánkban most éppen a Pécsett működő Z Elektronika Kft. fejlesztett ki egy automatizált berendezést. Az eszköz  a fájdalomküszöb mérésére is alkalmas és külön előnye, hogy kiemelten nagy precizitással rendelkezik. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.