2023. 11. 10. - 10:45

Hazánk lemaradóban van a digitális készségek terén

Hazánk lemaradóban van a digitális készségek terén

Lemaradt Magyarország, a vállalatok és a lakosság digitális készségeit is fejleszteni kellene – mutatott rá az Európai Bizottság egy új jelentésében.

Új jelentés készült, melyből kiderül, hogy hazánk lemaradt a készségek fejlesztésében. Az Európai Bizottság 2023 Report on the state of the Digital Decade elnevezésű jelentése a Digitális Évtized szakpolitikai program eddigi eredményeit értékelte országonként – tudatta a bitport.hu.
 
Jó hír, hogy Magyarország átlag felett teljesít a nagy sávszélességű hálózatok kiépítését illetően – 2022-ben ugyanis az országban elérte az 58 százalékot az 5G lefedettség -, mégis le van maradva. Ahhoz ugyanis, hogy megfelelő mértékben hasznosítani lehessen a fejlett digitális infrastruktúra képességeit, a lakosság és a vállalatok digitális készségeit sem ártana fejleszteni – írta a bitport.hu.
 
Hazánk lemaradóban van a digitális készségek terén
Hazánk lemaradóban van a digitális készségek terén
 
A jelentés kitér arra, hogy a magyar kis- és középvállalatoknak csupán 52 százaléka mondhatott magáénak legalább alapvető digitális készségeket – az uniós átlag ezzel szemben 69 százalék.
 
Az uniós átlag felét sem közelíti meg Magyarország a fejlett digitális technológiák, így a big data és a mesterséges intelligencia használata terén – tudatta a bitport.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.