2023. 11. 09. - 10:15

Innováció - Hazánk az első 10 ország közé kerülhet?

Innováció - Hazánk az első 10 ország közé kerülhet?

A világ kétszáz országa közül az első tízbe kerüljön az innováció szempontjából Magyarország 2040-re – ez a célja a magyar kormánynak.

Cél, hogy az első tízben legyen hazánk az innováció tekintetében 2040-re, a világ kétszáz országának listáján – fogalmazta meg a célkitűzést Győrben a magyar kormány képviseletében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.
 
Győr-Moson-Sopron vármegye székhelyén november első hetében adták át a Tudományos és Innovációs Park épületét – tudatta az MTI.
 
Csák János beszédében kiemelte, hogy éves szinten csaknem 300 milliárdot fordít innovációra a kormány, amely tavaly 2100 milliárd forintot jelentett.
 
Átadták Győrben a Tudományos és Innovációs Park épületét
Átadták Győrben a Tudományos és Innovációs Park épületét
 
Elindították a Neumann János programot is, amellyel az volt a cél, hogy erősítsék a gazdaságot az egyetemek, kutatóintézetek, vállalkozások és a pénzügyi világ összefonódását – írta az MTI.
 
Ezen területek nem darabolódhatnak szét, mert ebben az esetben a korlátok megmaradnának az intézményeken belül, a szereplők között, így az ország sem lehet sikeres – fogalmazott Csák János.
 
Győr gazdasági életébe szervesen beépült a Széchenyi István Egyetem. Az új Tudományos és Innovációs Park pedig erősíti az együttműködést a kutatás-fejlesztés és az innováció területén - írta meg az MTI.
 
Fotó: Facebook.com/Uni.SZE.Gyor
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.