2023. 10. 16. - 11:54

Ipari és robotizációs innováció indul Móron

Ipari és robotizációs innováció indul Móron

Több 100 millió forintos robotcella fejlesztést kezdeményezett egy Fejér vármegyei vállalkozás. 

Robotcella kifejlesztését kezdeményezte Magyarországon egy Fejér vármegyei cég. A szóban forgó vállalat az NTcom Kft., akik Móron kezdik el a csúcstechnológiás projekteket magában foglaló beruházást. 
 
Az ipari robotcella fejlesztések jelentős előnyöket garantálnak a gyártóipar résztvevői számára. Az ilyesfajta programok lehetővé teszik a gyártósorok jóval könnyebb összeállítását és üzembe helyezését. A móri cég olyan univerzális és gyorsan tanítható robotcellák alkalmazását tűzte ki célul, amelyhez a jövőben a vállalatok könnyen alkalmazkodhatnak.
 
mor_Torzs
Egyre több a robotfejlesztés hazánkban
 
Mivel az igények is rendkívül gyorsan változnak az iparban, így ez a gyors alkalmazkodás rendkívül sok pénzt és időt takaríthat meg hosszú távon. Mindezek mellett a könnyű tanítás és telepítés révén a munkavállalók is gyorsan megtanulhatják ezeket a szoftvereket, ami növeli a termelékenységet és csökkenti a munkavállalókra nehezedő terhet.
 
Az NTcom Kft. innovációja ipari látorendszerrel is el lesz látva. A cég egyébként ipari automatizálással foglalkozik Magyarországon, ezért is indítják el a több mint 350 millió forintos projektet. 
 
Az előzetes egyeztetések alapján a vállalat 2025-ben már be is szeretné fejezni a robotcellák létrehozását. A cég közleménye szerint az ilyesfajta jövő-technológiai beruházások nélkülözhetetlenek lesznek a jövőre nézve.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.