2023. 09. 06. - 09:37

Ismét fejlesztik a digitális tananyagokat

Ismét fejlesztik a digitális tananyagokat

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) újabb innovációt indít a digitalizáció miatt.

A digitális tananyagok forradalmasítják az oktatást és számos előnnyel járnak a hagyományos tankönyvek vagy tananyagokhoz képest. Manapság egyre több iskola és oktatási intézmény tér át digitális tananyagokra, mivel ezeknek az előnyöknek köszönhetően egyre hatékonyabb és rugalmasabb oktatási módszerek válnak elérhetővé. 
 
A digitalizált oktatási tananyagok lehetővé teszik a diákok számára, hogy interaktívan közelítsék meg az anyagot. Ez játékosabb és élvezetesebb tanulási élményt eredményez, ami különösen fontos a fiatalabb diákok számára, hiszen így eredményesebbek lehetnek. 
digitalis_tananyag_Torzs
Még élvezetesebbek lesznek a tananyagok
 
Mindezek mellett az elektronikus tananyagok lehetővé teszik az oktatók és az iskolák számára az előrehaladás követését, valamint az eredmények elemzését, ami segít az oktatási folyamatok javításában.
 
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) szeptember elején jelentette be, hogy ismét innovációt indít arra vonatkozólag, hogy tovább fejlődjön Magyarországon a digitális tananyag hálózat.
 
A program fő célja, hogy főleg azokban az ágazatokban fejlesszék az online elérhető tananyagokat, amelyek a gazdaság és a munkaerőpiac szempontjából kiemelt fontossággal bírnak hazánkban.
 
A projekt kivitelezése közel 20 milliárd forintos támogatásból valósulhat meg és legalább 75 tananyagot érint majd.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.