2024. 03. 04. - 11:15

Itthon is átalakítja a digitalizáció a munkaerőpiacot

Itthon is átalakítja a digitalizáció a munkaerőpiacot

A munkaerőpiaci törekvéseket Magyarországon is át fogja alakítani a robotika, a mesterséges intelligencia és az automatizáció.

Az digitalizáció és a mesterséges intelligencia számos iparágban átalakíthatja a munkaerőpiacot Magyarországon, ezek a változások pedig mélyreható hatással lesznek majd a munkavállalókra és a munkaadókra egyaránt.
 
Az új technológiai paradigmák kialakulása és elterjedése alapvetően átformálja a munkavégzés módját, a munkaerőpiac dinamikáját és az eddig bevált szokások egy részét. 
 
Az egyik legjelentősebb hatás, amit a mesterséges intelligencia térnyerése gyakorolhat a munkaerőpiacra, az az automatizáció növekedése lesz. A gépi tanulási módszer és az automatizált folyamatok lehetővé teszik a gépek számára, hogy olyan feladatokat végezzenek el, amelyek korábban emberi beavatkozást igényeltek.
 
mi_munkaero_toru
Mindenre hatással lesz a mesterséges intelligencia belföldön
 
Ez az automatizáció egyes munkakörök teljes eltűnéséhez vezethet, miközben más területeken új munkahelyek jönnek létre, amelyekben a mesterséges intelligencia fejlesztésére, karbantartására és felügyeletére szakosodhatnak a munkavállalók.
 
Magyarországon most éppen a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is arról beszélt, hogy 2024-ben olyan mértékben alakul át a modern technológiák eredményeképp a munkaerőpiac, mint még soha. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.