2023. 11. 14. - 09:00

Jelentős 5G-s beruházások indulnak

Jelentős 5G-s beruházások indulnak

A 4iG vállalatcsoport a következő 5 évben hatalmas keretösszegben indíthat fejlesztéseket az 5G-hez kapcsolódóan.

Egy olyan fejlesztés indul Magyarországon, amely elérhetővé teszi azt, hogy a lakosság akár 100 százaléka elérje majd a legnagyobb felbontású televíziós adásokat és a leggyorsabb szélessávú internet hálózatokat az 5G-vel.
 
Az innovációt a 4iG távközlési és infokommunikációs vállalatcsoport hajtja végre Magyarországon a következő 5 évben. A 2028 végéig tartó beruházást mintegy 150 milliárd forintból indítja el a kormány segítségével a cég. 
 
A 4iG és a kormány megállapodásainak egyik fő célja, hogy folyamatos innováció történjen a távközlésben és, hogy a kkv-k digitalizációja ne álljon le, hanem inkább hónapról-hónapra egyre nagyobb méreteket öltsön. 
 
5g_torzs
Pár év és mindenhol elérhető lesz az 5G Magyarországon
 
A vállalatcsoport azt is vállalta, hogy legalább 1000 olyan állomást épít Magyarországon, amely 5G kapacitású. Ez először a legnagyobb városokban és a legnagyobb útvonalak mentén valósul meg az 5 éves szakasz alatt. 
 
A kormány arra is törekszik az együttműködéssel, hogy hazánk az EU 10 digitálisan leginnovatívabb állama közé kerüljön az évtized végére. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.