2023. 12. 14. - 08:35

Jelentős a robotsebészeti műtétek száma az Országos Onkológiai Intézetben

Jelentős a robotsebészeti műtétek száma az Országos Onkológiai Intézetben

Mellkassebészeti program vette kezdetét 2023 őszén az Országos Onkológiai Intézet Mellkasi Központjában Budapesten, s azóta már több mint 120 operációt végeztek robotokkal.

Európai szinten is listavezetőnek számít az Országos Onkológiai Intézet 2023 utolsó negyedévében, mivel szeptember óta immár 125 műtétet hajtottak végre a mellkassebészeti robotprogramon belül.
 
A program kormányzati támogatással indult el, s a jelek szerint kiemelkedő sikert ért el pár hónap leforgása alatt – tudatta a demokrata.hu.
 
Az Országos Onkológiai Intézet Mellkasi Központja hazánkban és Európában is az egyik legnagyobb centrumnak számít a mellkassebészet terén, s immár a robot-asszisztált beavatkozások tekintetében is kiemelkedik.
 
orszagos_onkologia_1
 
Éves szinten több mint ezer daganatos beteget műtenek, tüdőátültetéseket visznek véghez és egyéb, speciális mellkasi beavatkozásokat végeznek – írta a demokrata.hu.
 
A robotsebészeti operációk során rendkívül pontos műtéti technika érhető el, s ez különösen lényeges, ha daganatos betegről van szó, a jó onkológiai eredmények miatt.
 
Ezen eljárások alkalmazásával még több pácienst kezelhetnek minimálisan invazív sebészeti beavatkozással, vagyis kevés bemetszéssel, amely kevesebb fájdalommal jár és gyorsabb felépülést is biztosít – írta meg a demokrata.hu.
 
Nagy fotó: onkol.hu
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.