2023. 12. 21. - 08:45

Jön a Nemzeti Digitális Állampolgárság

Jön a Nemzeti Digitális Állampolgárság

Elfogadta Magyarország kormánya a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, mely újraértelmezi az állam és a polgárok közötti digitális kapcsolatot.

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, amely rendelkezik olyan újdonságok létrehozásáról, mint az elektronikus tárca, elektronikus dokumentumtár és aláírás, vagy éppen a digitális postaláda – tudatta a dmu.gov.hu.
 
A program újraértelmezi a kapcsolatot az állam és a polgárok között, megteremtve az egyszerű, komfortos és hatékony ügyintézés alapjait. A digitális környezet egységes és kiváló felhasználói élményt kínál, amely komoly mértékben leegyszerűsíti a kommunikációt az állampolgárok és a különböző kormányzati szervek között – írta meg a dmu.gov.hu.
 
Megvalósítója a Digitális Magyarország Ügynökség.
 
Jön a Nemzeti Digitális Állampolgárság
Jön a Nemzeti Digitális Állampolgárság
 
Az alapdokumentum a digitális állampolgárságra koncentrál, a nemzeti adatvagyon hasznosításáról és a felhőtechnológia alkalmazásáról is rendelkezik – tudatta a dmu.gov.hu.
 
Ennek alapján olyan közigazgatási tereket hoznak létre a jövőben, amelyek segítségével a legtöbb esetben személyes megjelenés nélkül is intézhetnek ügyeket az emberek, digitálisan, 0-24 órában.
 
A cél az, hogy a 2026-ig terjedő első stratégiai szakasz végére csaknem minden közigazgatást érintő ügyet el lehessen intézni online. Már idén kezdetét veszi az első, nagyobb prioritást élvező ügyintézések fejlesztése – írta a dmu.gov.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.