2023. 11. 07. - 10:00

Jön az első mesterséges intelligencia fejlesztés a sütőiparban

Jön az első mesterséges intelligencia fejlesztés a sütőiparban

Magyarországon eddig még sosem fejlesztettek mesterséges intelligencia alkalmazásával sütőipari terméket.

A magyarországi mesterséges intelligencia fejlődés tekintetében óriási bejelentést tett a  Hajdúsági Sütödék-csoport, mivel a cég Magyarországon először fejleszt ki olyan sütőipari árukat, amelyeket a mesterséges intelligencia alkalmazásával hoztak létre. 
 
A Hajdúsági Sütödék Zrt. Debrecenben jelentette be a nagy hírt. A cégcsoport kiemelte, hogy ugyan a mesterséges intelligencia használatával hozták létre az árukat, azonban minden lényegi döntést az ember hoz meg a gyártás során, tehát az új technológia semmilyen etikai elvet nem dönt meg. 
 
sutoipar_mi_torzs
A sütőiparba is betör a mesterséges intelligencia Magyarországon
 
A vállalat a sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy rengeteg mesterséges intelligencia alkalmazást használnak a gyártás során. A jövő technológiákat már a termékötletek kitalálása során, a receptek felvázolása alatt, illetve a marketing és kreatív elemek tervezésekor is használják.
 
A bejelentések alapján a vállalkozás eddig 3 pékárut fejlesztett ki a mesterséges intelligenciával. Létrehoztak egy magvas kenyeret, a szendvics alapot és egy olyan okos sütit is, amely az immunrendszert támogatja. 
 
A cég szerint ez még csak a kezdet, mivel óriási dolgokat lehet végrehajtani a jövőben az ilyesfajta csúcstechnológiák alkalmazásával.
 
Forrás: MTI, Hajdúsági Sütödék Zrt. 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.