2023. 09. 20. - 11:00

Kiderültek a mesterséges intelligencia hazai eredményei

Kiderültek a mesterséges intelligencia hazai eredményei

Innovátorok Napja volt Budapesten: közös konferenciát rendezett a hazai Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. a magyar fővárosban.

Innovátorok Napját tartott szeptember 14-én Budapesten a magyar Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. A rendezvényen elsősorban a mesterséges intelligencia mai trendjei kerültek középpontba, s készült egy kutatás is, amely rávilágít a magyarok és az MI viszonyára. Az eredményeket az eseményen mutatták be – tudatta az uniside.hu.
 
Mint kiderült, a magyar emberek leginkább hatékonyabb energiafelhasználásra, alacsonyabb mértékű környezetszennyezésre, illetve a mindennapok kényelmesebbé tételére számítanak a mesterséges intelligencia alkalmazásával.
 
A rendezvényen szó esett arról, hogy a hazai innovációs politikában a gazdaság sikerének igazi záloga az egyetemek és a vállalatok egymással való összekötése lehet, valamint, hogy az innováció nem elsődlegesen arról szó, hogy a vállalatok versenyképesek legyenek – elsősorban az emberi élet jobbítása a cél - írta az uniside.hu.
 
Kiderültek a mesterséges intelligencia hazai eredményei
Kiderültek a mesterséges intelligencia hazai eredményei
 
Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója beszélt a legújabb innovációkról. A hazai vállalat 2022-ben 75,1 milliárd forintot szánt innovációra, 2023-ban várhatóan több mint 80 milliárd forintot költ erre.
 
Elmondta, hogy a cégnél 1200 kutató-fejlesztő munkatárs fejleszt – többek között - a nőgyógyászati betegségek és a neuropszichiátriai kórokkal összefüggésben modern készítményeket. Ezt a munkát újfajta módon támogatja a mesterséges intelligencia.
 
Az Innovátorok Napján többek között kiderült azt is, hogy a Bosch több mint ezer szabadalmi kérelmet nyújtott be csak a mesterséges intelligencia területén az elmúlt 5 évben – tudatta az uniside.hu.
 
A vállalatnál ma 60-nál több MI-felhasználáson dolgoznak a mesterséges intelligencia-szakemberek - így például a ChatGPT-hez hasonló, generatív mesterségesintelligencia-platform egy Boschon belüli változatát fejlesztik.
 
A német cégnél házon belüli MI etikai kódexet is kidolgoztak, amely szabályozza a Bosch termékeiben a mesterséges intelligencia felhasználását – írta meg az uniside.hu.
 
Fotó: Facebook.com/RichterGedeonOfficial
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.