2023. 09. 28. - 10:05

Kiosztották az Év Digitális Faluja-díjakat

Kiosztották az Év Digitális Faluja-díjakat

A technológiai innovációkat alkalmazó, kevesebb mint 5 ezer lakossal rendelkező Kárpát-medencei településeknek osztják ki az Év Digitális Faluja elismeréseket.

Átadták az Év Digitális Faluja díjakat Budapesten. Ezeket az elismeréseket a a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ítéli oda minden évben, olyan Kárpát-medencei településeknek, amelyek 5000 fő alattiak és használnak technológiai innovációkat – adta hírül a computerworld.hu.
 
Idén a Vidékfejlesztési Program keretében 2.415 település nyert el támogatást, amellyel megvalósíthatják a fejlesztéseiket.
 
Innovatív digitalizációs megoldásaik ösztönzésére pedig hamarosan létrejön egy új lehetőség, a Közös Agrárpolitika pályázati rendszerében – emelte ki a díjátadó ünnepségen Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
 
A támogatásból számos fejlesztés valósulhat meg - Fotó: magyarfaluprogram.hu
A támogatásból számos fejlesztés valósulhat meg - Fotó: magyarfaluprogram.hu
 
A kistelepüléseken élő emberek életminőségének javításához számos eszközzel járult hozzá az elmúlt 10 év vidékpolitikája. A csaknem 3.200 hazai településből 2.415 nyert támogatást valamilyen fejlesztésére.
 
Feldman Zsolt elmondta, hogy a szaktárca ezeken a kistelepüléseken összesen 240 milliárd forint értékben támogatott több, mint 5700 projektet – így újulhattak meg például külterületi utak, megoldhatóka lettek szennyvízkezelési fejlesztések, településképet javító beruházások – írta a computerworld.hu.
 
Az Agrárminisztérium közölte azt is, hogy az új pályázati rendszerben az eddigieknél még szélesebb eszköztárral segítik a vidéki közösségeket, melyek fejlődni szeretnének: 2027-ig 450 millió euróval tudják támogatni a kistelepüléseket segítő vidékfejlesztési intézkedésekkel – írta a computerworld.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.