2023. 10. 02. - 11:05

Kiváló digitális környezetet teremt a Nemzeti Digitális Állampolgárság Program

Kiváló digitális környezetet teremt a Nemzeti Digitális Állampolgárság Program

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, amely egységes és kitűnő felhasználói élményt adó digitális környezetet kínál.

A hatékony ügyintézés érdekében a Kormány elfogadta a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, amely megteremti azt az egységes és kiváló felhasználói élményt nyújtó digitális környezetet, jelentősen egyszerűsítve az emberek és a kormányzat különböző szervei közötti kommunikációt – adta hírül Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.
 
Mint írta, a jövőben olyan közigazgatási terek jönnek létre, ahol az állampolgárok – többnyire – személyes megjelenés nélkül egyszerűen és hatékonyan, 0-24 órában intézhetik az ügyeiket digitálisan.
 
Bizonyos szűk kivételektől eltekintve, minden olyan jogosultsággal és ügyintézési lehetőséggel rendelkeznek majd az emberek a digitális térben, mint a fizikai valóságban.
 
A program első lépése a digitális állampolgár 5 alapképességének létrehozása.
 
Kiváló digitális környezetet teremt a Nemzeti Digitális Állampolgárság Program
Kiváló digitális környezetet teremt a Nemzeti Digitális Állampolgárság Program
 
Vagyis, az elektronikus tárcában elérhető lesz az összes okmány digitális változata, amely biztosítja a digitális azonosítást.
 
Az állampolgárokkal való kapcsolattartást egy digitális postaláda teszi lehetővé rendezett és áttekinthető módon.
 
Az elektronikus dokumentumtárban az ügyintézések, levelezések valamennyi dokumentuma elektronikus formában tárolható – sorolta a politikus.
 
Bejegyzésében tudatta továbbá, hogy az elektronikus aláírás szolgáltatással az EU teljes területén elfogadható módon hitelesen írhatók alá a dokumentumok.
 
Az elektronikus fizetéssel teljesen integrálttá válik az állampolgári szolgáltatás, amellyel nem csak az állammal folytatott fizetési tranzakciókat lehet indítani.
 
A 2026-ig terjedő első stratégiai szakasz végére szinte minden közigazgatást érintő ügyet online el lehet majd intézni. Az első, nagyobb prioritást élvező ügyintézések fejlesztése már 2023-ban megkezdődik – írta közösségi oldalán az országgyűlési képviselő.
 
Fotó: Facebook.com/szucs.lajos.politikus
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.