2023. 10. 03. - 11:28

Közel 23 milliárd forintos autóipari fejlesztés indul

Közel 23 milliárd forintos autóipari fejlesztés indul

Ismét egy óriási beruházást jelentett be Jászfényszarun a Thyssenkrupp.

Mintegy 23 milliárd forintos autóipari innovációt indít a Jászságban a Thyssenkrupp. A projektet a magyar kormány közel 5 milliárd forinttal támogatja, hogy még erőteljesebben hozzájáruljanak ahhoz, hogy a beruházás minél több munkahelyet hozzon létre. 
 
Az ehhez hasonló fejlett autóipari beruházások rendkívül előnyösek a magyar gazdaság számára. Először is, az ilyen fejlesztések komoly munkahelyteremtési potenciállal rendelkeznek, ez pedig a mostani innovációnál is látszik, mivel legalább 110 új munkahely jön létre Jászfényszarun. 
 
Az autóipar rendkívül bonyolult jellege miatt a gyártás, a tervezés, a kutatás és fejlesztés, valamint a logisztika területén is rengeteg szakemberre van szükség. Ennek eredményeként a beruházások révén akár több 100 ember juthat munkához a környéken, amely javítja a foglalkoztatottságot és az életszínvonalat is. 
 
thyssen_torzs
Egyre több autóipari fejlesztést vonz Magyarország
 
Az ekkora autóipari fejlesztések nem csak ezt az ágazatot érintik. Hozzákapcsolódik az acélipar, a szállítás vagy éppen az elektronikai ágazat is, ezért az autóipari beruházások hozzájárulnak a gazdaság sokszínűségéhez, ami csökkenti a függőséget egyetlen ágazattól. 
 
A beruházás bejelentésén Szijjártó Péter is felszólalt és kiemelte, hogy ez az innováció nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy Magyarország javítsa gazdasági mutatóit az idei év második felében.
 
A beruházás fő célja, hogy tovább bővítsék a gyárat. Az üzem bővítést követően a vállalat éves szinten 2 millió darab forgó tengelyt tud majd gyártani az elektromos autóipar részére. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.