2023. 11. 20. - 13:04

Közel 500 új munkahelyet teremt egy frissen bejelentett fejlesztés

Közel 500 új munkahelyet teremt egy frissen bejelentett fejlesztés

Mintegy 40 milliárd forintos beruházást jelentett be Magyarországon a Zhejiang Shuanghuan Driveline ázsiai nagyvállalat.

Egy kínai óriásvállalat, a Zhejiang Shuanghuan Driveline közel 40 milliárd forintos fejlesztést jelentett be Magyarországon. A kínai autóipari vállalkozás Jászfényszarun indítja el az innovációt, ahol így közel 500 új munkahely születik majd a közeljövőben. 
 
A kínai cég az elektromos autó modellekhez gyárt majd egyéb alkatrészeket a Jászság egyik legdinamikusabban fejlődő városában, ehhez pedig egy ultramodern gyártócsarnokot is kiépítenek Jászfényszaruban.
 
jaszfenyszaru_fejlesztes_torzs
Újabb jelentős autóipari beruházás indul Magyarországon
 
A közel 40 milliárd forintos innováció sikeres megvalósítását a magyar kormány mintegy 7 milliárd forinttal támogatja, ezzel pedig jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy vidéken közel 500 új magas értéket képző munkahely jöjjön létre. 
 
A Zhejiang Shuanghuan Driveline a gyár megépítését követően akkora kapacitást tud majd gyártani, hogy ezáltal ők lesznek Európában a piacvezetők az olyan tengelyek és fogaskerekek gyártásában, amelyek az elektromos autók motorjaihoz elengedhetetlenek. 
 
Az ázsiai cég a legnagyobb nyugati autóipari vállalatokat fogja majd ellátni alkatrészekkel: a Scaniát, a Teslát, vagy éppen a Volvo-t. Magyarországnak hatalmas előny, hogy ide települ egy fejlett kínai cég, nem csak a munkahelyek teremtése miatt, hanem a technológiai fejlesztések miatt is. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.