2023. 11. 03. - 10:00

Magyar cég kezd innovációs programba Üzbegisztánban

Magyar cég kezd innovációs programba Üzbegisztánban

Innovációmenedzsment és technológiatranszfer – innovációs programot indít Üzbegisztánban egy magyar inkubátorcég.

Magyar inkubátorcég indít innovációs programot Üzbegisztánban – adta hírül az európai központtal rendelkező Startup Campus.
 
Az InnoGEN Youth Program Uzbekistan-t a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával fejlesztették ki – a program célja kidolgozni egy innovációmenedzsment- és technológiatranszfer folyamatot a közép-ázsiai régióban – tudatta az MTI.
 
A kezdeményezés bemutatkozott az InnoWeek Tashkent rendezvényen. A Startup Campus tárgyalásokat is kezdett Üzbegisztán felsőoktatási, tudományos és innovációs minisztériumával, utóbbi ugyanis komolyan érdeklődik a kezdeményezés iránt – írta az MTI.
 
Magyar cég kezd innovációs programba Üzbegisztánban
Magyar cég kezd innovációs programba Üzbegisztánban
 
Az InnoGEN a térség fejlődését és a régiók közötti üzleti és technológiai kapcsolatok fejlesztését is támogathatja.
 
A program résztvevői magyar és német egyetemek. Az üzbég egyetemisták pedig lehetőséget kapnak arra, hogy megismerhessenek innovatív európai vállalkozásokat, kapcsolatokat építsenek és az Európában már bevált gyakorlatokkal ismerkedjenek.
 
Anyagi és szakmai segítséget a kezdő vállalkozásoknak a győri Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Kft. nyújt, mint befektető vagy tanácsadó, a projektekhez történő tőkeszerzéshez – írta meg az MTI.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.