2023. 10. 26. - 09:45

Magyar találmány – Robottechnológia a modern akkumulátortárolásban

Magyar találmány – Robottechnológia a modern akkumulátortárolásban

Az akkumulátorok tárolása ma is gondot jelent a gyártóknak – most egy magyar cég úttörő megoldással állt elő ezen a téren.

Komoly előrelépést jelentő, mérföldkőnek számító megoldással rukkolt elő az akkumulátor-tárolás és tűzvédelem terén egy magyar cég – tudatta az okosipar.hu.
 
Az akkumulátorok megfelelő tárolása világszerte probléma, mivel ezek kifejezetten tűzveszélyes termékek.
 
Az AI-Robotics innovatív, robotizált megoldást nyújtana e gond orvoslására, felismerve, hogy vár az akkumulátorok gyártásában már használatos a nagyon is fejlett technológia, a tűzvédelem esetében ez nem igaz.
 
A találmány egy izolációs, tűzmegelőző robotrendszer, amely forradalmi mértékben módosíthatja az akkumulátorosk és a veszélyes hulladékok tárolását – írta az okosipar.hu.
 
Magyar találmány – Robottechnológia a modern akkumulátortárolásban - Fotó: ai-robotics.hu
Magyar találmány – Robottechnológia a modern akkumulátortárolásban - Fotó: ai-robotics.hu
 
Az AI-Robotics a mesterséges intelligencia és a robotizáció terén komoly cégnek számít, amely most a biztonságot és a hatékonyságot szeretné újradefiniálni. Izolációs tűzmegelőző robotrendszerük igazi mérföldkő – ún. RFID technológiával történik az azonosítás, mellyel minden egyes akkumulátort vagy cellát egyedi módon figyelnek. A rendszer érzékeli, ha egy akkumulátor melegedni kezd, s állandóan figyeli, milyen hőmérsékleten van tárolva, ki van-e téve bármilyen veszélynek.
 
Ezzel a módszerrel a tűz kialakulásának kockázata minimálisra csökkenthető – írta meg az okosipar.hu.
 
A technológia bármilyen probléma esetén azonnal reagál. Amennyiben egy akkumulátor instabillá vagy veszélyessé válik, azt a robotrendszer különválasztja, elszigeteli egy speciális, tűzvédett konténerben. Tűz esetén az eloltás megoldható és a környező területet az adott akkumulátor nem teszi ki veszélynek.
 
Az AI-Robotics először Dunakeszin és Gyöngyösön valósítja meg demóját kutatás-fejlesztési projektje keretében – itt mutatják be a saját tervezésű és fejlesztésű rendszert, amelynek azonban nagy esélye van arra is, hogy kikerüljön a nemzetközi piacra – írta meg az okosipar.hu.
 
Fotó: ai-robotics.hu
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.