2023. 09. 12. - 13:10

Magyarország előtérbe helyezi az agrárium digitalizációját

Magyarország előtérbe helyezi az agrárium digitalizációját

Kiemelt szerepet kap Magyarországon az agrárium és a mezőgazdaság digitális fejlesztése.

A digitális forradalom nyomán a mezőgazdaság és az agrárium területén is jelentős változásokra lehet számítani Magyarországon. Az innovatív technológiák, a mesterséges intelligencia és a csúcstechnológiás adatelemzés megjelenése új lehetőségeket teremt a termelés hatékonyságának növelésére, a fenntarthatóság javítására, valamint a mezőgazdasági termékek minőségének további növelésére. 
 
A digitalizáció egyik legnagyobb előnye a precíziós mezőgazdaság elterjesztésében mutatkozik meg. Az okos szenzorok, a drónok és a műholdas felvételek lehetővé teszik a magyar gazdák számára, hogy pontosabban mérjék és ellenőrizzék a termőföldeket. Az újítások eredményeképp csökkenthetők az olyan felesleges erőforrások, mint például víz és műtrágya felhasználása, miközben növelhető a termelés hatékonysága és a hozam.
agrar_digi_torzs
A mezőgazdaságnak is nagy profitot termel a mesterséges intelligencia
 
A digitalizáció nemcsak a mezőgazdaságban, hanem az élelmiszeriparban is jelentős változásokat hozhat Magyarországon. Az élelmiszeriparban az innovatív gépi feldolgozás és csomagolás lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb termelést. Emellett az újabb technológiák segítenek a termékek nyomon követésében, ami növeli a biztonságot és a minőséget.
 
Hazánkban Nagy István agrárminiszter beszélt az innovációk fontosságáról a Nemzetközi Élelmezésbiztonsági Konferencián. A miniszter kiemelte, hogy a digitalizáció mellett folyamatos fejlesztések várhatók a rövid ellátási láncoknál, illetve jelentős szerepet kapnak a helyi magyar termékek népszerűségi programjai is. Az új kampányok folyamatosan indulnak a közeljövőben.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.