2023. 09. 20. - 14:45

Már látszanak az oktatásügyi fejlesztések

Már látszanak az oktatásügyi fejlesztések

Nagyon jól teljesítettek a magyar oktatásügyi fejlesztések egy neves megmérettetés alapján. 

Az oktatásügy fejlesztése kiemelt fontosságú a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából Magyarországnak. Az oktatási rendszer minősége és hatékonysága közvetlen hatást gyakorol a fiatalok jövőjére, mindemellett pedig az ország versenyképességére is nagy befolyással van.
 
A technikumi képzés és a szakképzés olyan kiemelt területek hazánkban, amelyeknek folyamatos innoválása elengedhetetlen ahhoz, hogy felkészült, szakmailag professzionális szakembereket neveljünk a jövő Magyarországa számára.
 
Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy a magyar technikumi képzés képes versenyképes szakembereket nevelni és nemzetközi szinten is elismerést szerezni. A Szakmák Európa-bajnokságán, az úgynevezett EuroSkills versenyeken elért eredmények bizonyítják, hogy Magyarországon szakképzés iparágában is kitűnő munka folyik.
 
oktatasugy_torzs
Sikeresek a magyar képzések
 
Mindemellett az informatika, a rendszerüzemeltetés és a webfejlesztés terén elért arany, ezüst és bronz érmek, valamint az ipari robotika területén szerzett második hely, mind-mind olyan eredmények, amelyekre büszkék lehetünk.
 
Belföldön már évek óta kiemelt területnek számítanak az említett szektorok, mind az oktatás, mind pedig a munkaerőpiac szempontjából, a jelenlegi eredmények pedig megerősítik a fejlesztések sikerességet. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.