2023. 10. 31. - 08:00

Megduplázza automatái számát az MBH

Megduplázza automatái számát az MBH

Újabb komoly innovációt jelentett be Magyarországon az MBH Bank. 

Az MBH Bank bejelentette, hogy közel 10 milliárd forintos beruházás által több száz új ATM-et telepít 2024-ben, amellyel szinte megkétszerezi a bankautomatái számát hazánkban.
 
A jövőre ütemezett hálózatbővítést már a lakossági igények és a jogszabályi előírások is szükségessé tették, amelyek értelmében a bankoknak havonta két ingyenes készpénzfelvételt kell biztosítaniuk ügyfeleik számára.
 
Az is igaz, hogy az online és elektronikus fizetések terjedése rohamos ütemben nő, azonban vidéken továbbra is jelentős az igény az ilyesfajta ATM-ek iránt. A kisvállalkozások számára az említett felvételi lehetőség továbbra is kiemelten fontos, mivel ez segíti őket a napi készpénzes bevétel biztonságos és rugalmas elhelyezésében.
 
atm_torzs
Az online fejlesztések mellett szükség van az offline, de automatizált beruházásokra is
 
Az MBH Bank a bejelentések alapján egyébként azt tervezi, hogy az új automaták helyét az ügyfelek igényeinek megfelelően jelölik ki. Ezzel a beruházással egyébként piacvezetővé válnak az ATM-ek számát tekintve Magyarországon.
 
Az ATM-hálózat 2024-es fejlesztésével az MBH Bank jelentősen felülmúlja majd az ATM-ek számára vonatkozó jegybanki előírásokat, továbbá a pénzügyi intézmény azt is megígérte, hogy a már elhelyezett berendezéseket is korszerűsítik azokon a helyeken, ahol régebben történt a telepítés. 
 
Az MBH Bank 2023. április végén jött létre az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével, amely előzőleg már magába olvasztotta a Budapest Bankot is. Az új bank mintegy 2 millió magyar ügyfelet szolgál ki. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.