2024. 06. 13. - 11:33

Micsoda? – 0-24-ben halál várhat ránk ezekben a hazai erdőkben

Micsoda? – 0-24-ben halál várhat ránk ezekben a hazai erdőkben

Közvetlen életveszéllyel járhat, ha nem tartunk be bizonyos szabályokat mostanság a magyarországi erdőkben: csaknem a teljes Gemenci erdőbe tilos például belépni.

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., hogy megóvja az embereket és ne legyenek kitéve közvetlen életveszélynek. A cég hírül adta, hogy szinte az egész Gemenci erdő területére tilos belépni.
 
Ugyanez igaz a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében található erdőrészekre, valamint az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre – tudatta a blikk.hu.
 
Az ok az, hogy a Duna áradása miatt az erdőtalaj felázott, így komoly esély van fák kidőlésére, de a nyári gátak töve is veszélyt jelenthet, hiszen bejuthat a víz a hullámtéren belüli, időszakosan ármentett részekre. Ezek mind közvetlen életveszélyt jelenthetnek.
 
Vigyázat: 0-24-ben halál várhat ránk egyes hazai erdőkben
Vigyázat: 0-24-ben halál várhat ránk egyes hazai erdőkben
 
Abban az időszakban, amely a korlátozás alá esik, csupán a Duna fővédvonalán kívül levő erdőterületekre lehet bemenni.
 
Ha valaki a területen akar tartózkodni, ahhoz külön engedélyre van szüksége a Gemenc Zrt. részéről. A tiltás az egyéni és csoportos vízitúrákra is érvényes – írta a blikk.hu.
 
A tilalmat a Gemenc Zrt. 2024. június 14. – 2024. június 30. közötti időszakban, minden nap 0.00 – 24.00 óra között rendelte el a vagyonkezelésében lévő területeken - a rendeletet kiegészítendő, térképet is közöltek a szóban forgó részekről – tudatta a blikk.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.