2023. 08. 29. - 11:10

Modern gyermekotthont fejlesztettek hazánkban

Modern gyermekotthont fejlesztettek hazánkban

Egyedülálló előnyökkel rendelkező gyermekotthont hoztak létre Magyarországon.

 
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád vármegyei kirendeltségének bejelentése alapján egy egészen speciális és modern gyermekotthon épült Magyarországon.
 
Az egyedülálló előnyökkel rendelkező gyermekotthont Ópusztaszeren építettéK fel uniós támogatásból és a jövőben 20 leány tud benne elhelyezkedni. Korábban még sosem működtetTek ilyen modern és speciális gyermekotthont Csongrád-Csanád vármegyében, így jelentős újításról beszélünk.
 
gyermekotthon_torzs
A környéken ennyire modern gyermekotthon még nem épült
 
Az otthon innováció nem csak a vármegyében élőknek nyújt komoly segítséget a jövőben, hanem az egész dél-alföldi régióban is. Az építményt Kincses Szeglet Otthonnak nevezik, a kivitelező pedig a Vankó Épületgépészeti Szolgáltató Kft. volt.
 
Az otthon közel 500 négyzetméteres és egy körülbelül 5 ezer négyzetméteres üres telken került megépítésre. Az épület egy földszintet kapott, ahol a lakóegységeken kívül irodai és kiegészítő helységek is helyet kaptak.
 
A modernizációs projekt körülbelül 260 millió forintból valósult meg.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.