2023. 10. 25. - 09:59

Modern laborokat kapnak a diákok

Modern laborokat kapnak a diákok

Csongrád-Csanád vármegyében jelentős középiskolai fejlesztési program valósul meg a közeljövőben. 

Komoly fejlesztési programokat indít Csongrád-Csanád vármegyében a Nemzeti Kutatásfejlesztési és Innovációs Alap, mivel több településen is modernizálják a diákok laborjait. Egészen pontosan Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Csongrádon történnek majd olyan innovációk, amelyek a középiskolai diáklaborokat érnitik. 
 
A program várhatóan a 2025-ös tanév végére fejeződik be és közel 200 millió forintos keretösszegű. A diákok egy olyan labort kapnak a fejlesztés által, amely mindenben támogatja őket a jövőbeli kutatómunkára.
 
A magyar középiskolák kutatómunkáját támogatják
A magyar középiskolák kutatómunkáját támogatják
 
A laborok nem csak infrastrukturálisan, hanem módszertanilag, illetve szakmailag is megadják majd a támogatást a diákoknak ahhoz, hogy sikeres kutató munkát végezzenek. 
 
Magyarországon a középiskolai oktatás során egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a diákok szakmai fejlődésére, az egyik leghatékonyabb módja ennek a célnak az elérésének pedig az, hogy a diákoknak lehetőségük legyen kiterjeszteni az elméleti ismereteiket és valódi, gyakorlati kutatási tapasztalatokat szerezni.
 
Ezzel a fejlesztéssel ezt a kutatási tapasztalatot sikeresen megszerezhetik, méghozzá olyan modern környezetben, amely a régióban is csúcstechnológiának számít.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.