2023. 09. 20. - 10:40

NATO Innovációs hét Budapesten

NATO Innovációs hét Budapesten

Szeptember 18-a és 22-e között rendezik meg a magyar fővárosban a NATO Innovációs hetet az Ászak-Atlanti Szövetség innovációs ökosztisztémájának csúcsszervei.

Magyarország aktív szerepvállalásának köszönhetően a NATO Innovációs Alap (NIF) és a NATO Észak-atlanti Védelmi Innovációt Ösztönző Mechanizmus (DIANA) szervezetek Budapestet választották soron levő ülésük helyszínéül, melyet szeptember 18-22. között rendeznek meg a magyar fővárosban – tudatta az MTI.
 
Az Innovációs hét fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
 
A rendezvényen többek között a védelmi szektor kihívásairól esik szó – mint ahogyan Porkoláb Imre a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos megjegyezte: „a csúcstechnológia már nem kizárólag a nagyvállalatok és a haderő laboratóriumaiban készül, hanem a civil szektorban, a vállalati és akadémiai keretek között zajló fejlesztések eredményeként jön létre”.
 
Magyarországon a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt. (VIKI) feladata, hogy feltérképezze a kettős hasznosítású technológiákat, valamint összekapcsolja a magyar innovációs ökoszisztéma rendszert – tehát vállalatokat, kutatóintézeteket - a Honvédelmi Minisztériummal – írta az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.