2023. 08. 30. - 09:48

Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát rendeznek hazánkban

Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát rendeznek hazánkban

Az idei évben Szegeden rendezik meg a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics - IOI), amelyhez számos mesterséges intelligencia fórum is kapcsolódik. 

Rendkívül rangos informatikai tanulmányi világverseny kerül megrendezésre 2023-ban Magyarországon, ugyanis Szegeden rendezik meg a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (International Olympiad in Informatics - IOI) versenyeit.
 
Az informatikai vetélkedőkre közel 90 országból érkeztek a fiatal versenyzők. A versenyt a szegedi Pick Arénában rendezik, ahol a problémaelemzésen kívül algoritmusokat és különféle szerkezeteket kell a diákoknak tervezni, majd programozni és tesztelni. 
A kétnapos esemény 2023. augusztus 29-én vette kezdetét és a mai nap este zárul le. A magyar diákok már évek óta rendkívül eredményesen szerepelnek az ilyesfajta diákolimpiákon, hiszen az elmúlt időszakban több, mint 10 aranyat nyertünk. 
 
szeged_diakolimpia_torzs
Újabb rangos informatikai eseményt kapott Magyarország
 
A diákolimpiai megrendezése egyébként nemcsak a fiatal informatikus tehetségek elismerése, hanem Neumann János 120. születésnapjának méltó megünneplése is.
 
A Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát közösen szervezte meg a Neumann Technológiai Platform, a Szegedi Tudományegyetem, illetve a TechEd Hungary Zrt. Az eseményt kiemelten támogatja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium is.
 
A diákolimpiához számos szakmai rendezvény is kötődik, amelynek fő célja, hogy egy olyan fórumot teremtsen Magyarországon, ahol az oktatástechnológia legújabb trendjei, lehetőségei és kihívásai megvitatásra kerülnek. A programban jelentős hangsúlyt kapnak a mesterséges intelligencia legfrissebb kérdései is. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.