2023. 11. 13. - 13:36

Okos fejlesztések az építőiparban

Okos fejlesztések az építőiparban

Egy közel 700 millió forintos projekt keretein belül új okos innovációt adtak át Magyarországon az építőiparban.

Az építőipar a magyar gazdaság egyik meghatározó területe, amely jelentősen hozzájárul a települések fejlődéséhez, a lakosság életminőségének javulásához, illetve az új munkahelyek létrehozásához.
 
Mint minden ipar, ez is egy olyan ágazat, amelynek eredményességét kizárólag a folyamatos fejlesztéssel lehet fenntartani vagy javítani. Manapság főleg a robotika, a mesterséges intelligencia és az okos fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy az ilyen komoly ágazatokat még versenyképesebbé tegye egy ország.
 
epitoipar_torzs
Hazánkban hasonló okos beruházás még nem történt az építőiparban
 
Magyarországon most éppen a Baranya vármegyei Caadex Kft. adott át egy olyan beruházást, amelynek keretein belül kifejlesztettek egy úgynevezett okos állványt az építőipari munkálatok modernizálásához. 
 
A projektet közel 700 millió forintból hajtotta végre a Caadex a közlemények alapján. A program célja az volt, hogy egy olyan állványt fejlesszenek ki, amely jelez, ha hibásan lett felállítva, vagy karbantartásra szorul. 
 
A vállalat kiemelt figyelmet fordít a jövő-technológiai fejlesztésekre és a közeljövőben is az lesz a céljuk, hogy újabbnál-újabb csúcstechnológiás eszközöket fejlesszenek ki az építőipar számára.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.