2023. 12. 28. - 10:30

Okosgyárfejlesztés és komoly beruházások a Schneider Electricnél

Okosgyárfejlesztés és komoly beruházások a Schneider Electricnél

Kiemelkedő eredményeket könyvelhetett el a Schneider Electric 2023-ban hazánkban. Folyamatosan fejleszti dunavecsei okosgyárát, s emellett jelentős beruházásokat hajt végre más magyarországi üzemekben.

Komoly eredményeket ért el a Schneider Electric a 2023-as évben Magyarországon. Miközben folyamatosan fejleszti okosgyárát Dunavecsén, jelentős, többmillárdos beruházásokat hajt végre más hazai üzemeiben - közölte a vállalat.
 
Emlékeztetett arra, hogy márciusban lezajlott a Dunavecsén épülő Duna Smart Power Systems (DSPS) okosgyár alapkövének letétele, s az év végére elkészült a 25 ezer négyzetméteres gyártóépület. Az gyártáshoz szükséges modern technológiákat és eszközöket folyamatosan telepítik.
 
A gyárhoz tartozó, 3 ezer négyzetméteres raktár elkészült, megkezdték a porfestő műhely kialakítását is - írta meg az MTI.
 
Okosgyárfejlesztés és komoly beruházások a Schneider Electricnél
Okosgyárfejlesztés és komoly beruházások a Schneider Electricnél
 
A 40 millió euróból épülő okosgyár rendszerei kapcsolódnak a Schneider Electric digitális épületgépészeti és energiamenedzsment-felügyeleti megoldásaihoz, lehetővé téve a digitális termelés nyomon követését.
 
A vállalat a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet a gyár építése során. A tető teljes felületére napelemeket telepítenek, a fűtést-hűtést és a melegvíz ellátást talajszondás hőszivattyú-rendszer biztosítja. Öntözéshez és a mosdókhoz az esővizet használják, s emellett speciális légzsilipekkel csökkentik a hőveszteséget az épületbe be- és kilépésekor - tudatta az MTI.
 
A Duna Smart Power Systems-ben a tervek szerint 2024 első felében indul meg a termelés. Itt lesz az egyik fő gyártóközpontja a Schneider Electric középfeszültségű kapcsolóberendezéseinek, amelyek tiszta levegőt és vákuumtechnológiát alkalmaznak.
 
A vállalat a meglévő üzemeket is fejleszti. A 30 éves MG Zala gyárban 5 milliárd forintnyi beruházás zajlik, amely jelentősen bővíti a termelési kapacitást. A gyár nettó zéró szén-dioxid-kibocsátásúvá vált a gázfűtés elektromosra cserélésével - írta az MTI.
 
A Schneider Electric gyöngyösi üzemében 900 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket, főként a Canalis áramvezető sínek gyártási kapacitásának növelése érdekében. Az elektromos járművek terjedése miatt a vállalat a budapesti központjában elektromosautó-töltőket telepített és a járműflottáját elektromos járművekkel bővítette.
 
A Schneider Electric hangsúlyozta az energiahatékonyság növelésének fontosságát a gazdasági környezet alakulása miatt. A vállalat reményei szerint az idei és folyamatban levő beruházásoknak köszönhetően kiváló helyzetben lesznek ahhoz, hogy megfeleljenek a piaci igényeknek - írta meg az MTI.
 
Fotó: se.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.