2024. 03. 06. - 10:54

Önjáró trolikkal fejleszt Szeged

Önjáró trolikkal fejleszt Szeged

Pár héten belül ultramodern trolibuszok állnak forgalomba Szegeden a városfejlesztési közlemény alapján.

A városi közösségi közlekedés szektorában Magyarországon folyamatosan zajlnak az innovációk és az önjáró technológia elterjedése teljesen új lehetőségeket kínál mind a városi infrastruktúra, mind pedig a közlekedési eszközök terén is.
 
Az önjáró trolibuszok megjelenése egyike ezeknek a fejlesztéseknek Magyarországon, amelyek óriási előnyökkel járhatnak a jövőre nézve a közlekedés szempontjából, illetve ez egyike az urbanizáció irányába mutató fontos lépéseknek is.
 
szeged_trolley_torzs
Önjáró trolibuszokkal bővítik a szegedi tömegközlekedést 
 
Az ilyen önjáró trolibuszok megjelenése Szeged városi közlekedését és tömegközlekedését jóval hatékonyabbá teheti, mivel az automatizált járművek képesek a legpontosabb menetrendet és ütemtervet követni, ez pedig jelentősen csökkenti a késéseket, illetve javítja a rendszer megbízhatóságát is. 
 
A szegedi döntés egyértelműen egy jövőbe mutató lépés Magyarországon, amely nem csak megbízhatóbbá, de egyben környezetbarátabbá és biztonságosabbá is teheti a közösségi közlekedést hazánkban.
 
A következő hetekben elsőkörben 4 darab ilyen önjáró trolibusz áll forgalomba Szegeden és mindegyikük 50 kilométer megtételére lesz képes attól függetlenül, hogy éppen melyik felsővezeték hálózaton működnek.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.