2024. 03. 27. - 10:57

Óriásberuházás indul Szegeden

Óriásberuházás indul Szegeden

Ultramodern gyárat épít Szegeden a Rheinmetall, már az alapkőletétel is megtörtént.

Új gyárat épít Szegeden a Rheinmetall, méghozzá nem is akármilyet, hiszen rengeteg csúcstechnológiai megoldással lesz felszerelve. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honcédelmi miniszter kijelentetette, hogy a cégcsoport beruházása nemcsak a védelmi iparhoz kötődik, hanem olyan területeket is érint, mint az elektromobilitás és a hidrogénüzemű járművek gyártása.
 
Az alapkőletételen az is hangsúlyozták, hogy az új üzemnek kiemelt szerepe lesz a vállalat Európában zajló kutatás-fejlesztési projektjeiben, így óriási büszkeséggel tölti el a kormányt, hogy Magyarországon valósulhat meg ez az innováció. 
 
rhein_szeged_torzs
Újabb csúcstechnológiás gyár épül hazánkban
 
A Rheinmetall és a magyar kormány egyaránt nagy hangsúlyt fektet a modernizációra, valamint a digitalizáció és az iparosítás területeire, mivel az energiaipar és az elektromobilitás fejlesztése az egyik legfontosabb feladat napjainkban.
 
A Rheinmetall tulajdonosai is elárulták, hogy a szegedi gyár lesz a cégcsoport első hibrid telephelye, ahol a civil és a védelmi technológiai tevékenység is egy fedél alatt zajlik majd.
 
A gyáregység egy 85 ezer négyzetméteres telepen helyezkedik el és első lépésben 15 ezer négyzetméteres gyárat építenek, ami háromszáz magasan képzett szakembernek adhat munkát Szegeden.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.