2024. 03. 20. - 11:36

Orvostudományi innováció zárult le hazánkban

Orvostudományi innováció zárult le hazánkban

Magyar egyetemek és cégek működtek együtt, hogy egy egészen páratlan orvostudományi fejlesztést fejezzenek be. 

Az orvostudomány és az informatika a legmodernebb technológiák térnyerése miatt egyre inkább összefonódik, ez pedig komoly áttöréseket eredményez az egészségügyi szektorok több területén is. Az egyik legjelentősebb részterület, ahol az informatikai fejlesztések számos újdonságot hoznak az egészségügybe, az a diagnosztika területe. 
 
Az újabbnál-újabb informatikai megoldások bevezetése lehetővé teszi az orvosok számára, hogy pontosabban és gyorsabban jöjjenek rá a diagnózisra, ezáltal ez javítja az egészségügyi ellátás minőségét és hatékonyságát is, valamint a gyógyulás is gyorsabban megtörténhet a betegek esetében. 
 
diagnosztika_torzs
Áttöréseket hoznak a magyar orvostudományi fejlesztések
 
A digitális technológiák megjelenése, mint például a mesterséges intelligencia, a robotika, vagy az automatizáció, mind-mind olyan eszközöket kínálnak, amelyek már adaptív rendszerrel tudják feldolgozni az óriási mennyiségű adathalmazt is, ez pedig további precizitás növekedéshez vezethet. 
 
Magyarországon a napokban a IFUA Horváth & Partners Kft., a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Budai Egészségközpont Kft. részvételével zárult le egy olyan kutatás-fejlesztési projekt, amelynek eredményeképp egy olyan informatikai rendszert dolgoztak ki a szakemberek, amely nagyban támogatja a világon a gerincgyógyászati diagnosztikai eljárásokat.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.