2023. 10. 27. - 11:00

Robotasszisztens jöhet a magyar egészségügybe

Robotasszisztens jöhet a magyar egészségügybe

Főként az egészségügyi szektor a megrendelője a generatív, mesterséges intelligencia-alapú fejlesztésnek, de a pénzintézetek és pénzügyi szolgáltatók is köztük vannak.

Komoly fejlődést mutathatnak fel az elmúlt esztendőkben az ún. LLM (Large Language Models) technológiák. Ilyen nyelvi modelleken alapul például a már jól ismert ChatGPT működése is. Ezen modellek a nyelvi megértés magasabb szintjét érték el, így minden korábbinál fejlettebb megoldásokat, üzleti szolgáltatásokat lehet rájuk építeni – írta az itbusiness.hu.
 
Ez a célja a Hiflylabs magyar cégnek is, amely generatív MI-alapú fejlesztést hozott létre. Segítségével a felhasználók virtuális, szabadszöveges instrukciókkal utasítható asszisztenst alkalmazhaznak, amely nemcsak arra képes, hogy „észben tartsa” a cég teljes tudástárát, de másodpercek alatt választ ad bármilyen kérdésre, kikerülve a hosszú kutatómunkát.
 
Robotasszisztens jöhet a magyar egészségügybe
Robotasszisztens jöhet a magyar egészségügybe
 
A megoldást jelenleg elsősorban pénzügyi, kutatási, fejlesztői vagy vállalatirányítási területen használják. Számtalan további szerepben is bevethető azonban, például ügyfélszolgálati munkatársként – írta meg az itbusiness.hu.
 
Kiemelendő, hogy az egészségügyben például jól alkalmazható a RoboDoc névre keresztelt virtuális asszisztens, amelyet egyszerű felkészíteni a belső munkafolyamatok támogatására, illetve ismétlendő  feladatok elvégzésére – ilyen a nagy mennyiségű adatok és dokumentumok analizálása.
 
Jelentős mértékben képes segíteni az adminisztrációt – s ezzel a gyógyítást is -, a betegkartonok és a különböző vizsgálati eredmények feldolgozásával – tudatta az itbusiness.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.