2023. 10. 10. - 11:49

Robotikai beruházás Miskolcon

Robotikai beruházás Miskolcon

Miskolcon egy egészen csúcstechnológiás robotikai laboratóriumot adtak át.

Az ipari robotikai laboroknak számos előnye van a technikumokban. Először is, ezek a csúcstechnológiás laboratóriumok lehetővé teszik a diákok számára, hogy valódi ipari környezetben sajátítsák el a tanultakat.
 
A diákok az elméleti oktatás mellett az ipari robotikai laborokban így valós gépeken és rendszereken dolgozhatnak, úgy ahogyan majd a későbbiekben a munkahelyükön is tenni fogják. Ez a módszer segít a diákoknak abban, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek és jobban felkészüljenek a jövőbeli munkahelyi kihívásokra.
 
Másodszor pedig, az ipari robotikai laborokban elérhető eszközök és technológiák általában sokkal fejlettebbek és innovatívabbak, mint amit az iskolákban általában tapasztalni lehet. Ez lehetővé teszi a tanulóknak, hogy olyan technológiákat és folyamatokat tanuljanak meg, amelyek a jövőben lesznek aktuálisak.
 
robot_miskolc_torzs
Csúcstechnológiás tanműhely létesült Miskolcon
 
Mindezek mellett az ilyen jövő-technológiai laboratóriumokban gyakorolva a diákok megismerhetik a legmodernebb ipari automatizációt és a robotika legújabb trendjeit, amelyek kulcsfontossűgúak egy olyan jövőre nézve, amelyben hatalmas szerepet játszik majd a mesterséges intelligencia. 
 
Miskolcon most éppen egy olyan ipari robotikai labort adtak át, amelyben számítógépes vezérlésű robotgépek és több ipari robot is dolgozik egy ipari gyártósor mellett. A beruházást közel 150 millió forintból hajtották végre Miskolcon. A projektet a nagy környékbeli gyártó cégek kiemelten támogatták.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.